Vinkkejä kestävämpään kuluttamiseen Sokos Wiklundilta

Kestävä kuluttaminen, ympäristöystävällisyys ja vastuullisempi muoti ja kosmetiikka on huomioitu myös Sokos Wiklundin valikoimassa ja toimintatavoissa.

–  Pyrimme löytämään asiakkaan kannalta sopivimman ja toimivimman tuotteen. Hyvä istuvuus ja vaatteen riittävä väljyys ovat tärkeitä asioita niin mukavuuden kuin vaatteen käytettävyydenkin kannalta Käytämme tarvittaessa myös mittanauhaa, ja erityisesti puvuissa, kauluspaidoissa ja naisten alusasupuolella sen käyttö on ihan arkipäivää. Kerromme myös pesu- ja hoito-ohjeet materiaaleille. Näin tuotteelle tulee todennäköisemmin enemmän käyttökertoja ja pidentää tuotteen käyttöikää. Kerromme mielellämme myös eri materiaalien ominaisuuksista ja autamme pienten muokkausten, kuten lyhennysten kanssa jo sovituksessa. Toisessa kerroksessa toimii yksityinen ompelimo, jonka kanssa teemme yhteistyötä, mutta jonne asiakkaat voivat mennä myös itsenäisesti. Myös suutari löytyy alakerrasta S-marketin vierestä, joten asiakkaiden on helppo hoitaa tavalliset käytössä tulevat kulumat ja niiden korjaukset saman katon alla, kertoo myyjä Noora Sokos Wiklundilta.

 

Asiakkaat ovat entistä useammin kiinnostuneita esimerkiksi valmistusmaista ja tietty osa haluaa mieluiten Euroopassa tuotettuja tuotteita. Myös kierrätysmateriaalit ovat yhä tärkeämmässä osassa. Valikoimasta löytyy myös jonkin verran tuotteita, joilla on erilaisia sertifikaatteja tai muuten ilmaistu kierrätysmateriaalien osuus materiaaleissa. Esimerkiksi Triumphin ja Actuellen alusvaatteissa on käytetty kierrätysmateriaaleja ja Makialta löytyy myynnistä villakampoja, joiden kysyntä on yleisesti kasvanut.

 

Sokos Wiklundilla on KAMU- tekstiilikeräyspiste Brahenkadun sisäänkäynnin vieressä. KAMU-keräys on Lounais-Suomen Jätehuollon (LSJH) ja kaupan ja muotialan toimijoiden yhdessä järjestämä kotimainen poistotekstiilikeräys, jonne kotitaloudet voivat maksutta tuoda puhtaat käyttökelvottomat vaatteet ja kodintekstiilit. Keräyspisteestä tekstiilit menevät Paimioon tekstiilinkierrätyslaitokseen Varsinais-Suomen jätehuollon kautta. Moni Wiklundilla käyvä asiakas hyödyntää tätä palvelua.

Lue lisää KAMUsta Lounais-Suomen jätehuollon sivuilta: https://www.lsjh.fi/fi/jatteen-vastaanotto/poistotekstiilit-keraykseen/poistotekstiilit-maksutta-kamu-keraykseen/

 

Moni kosmetiikkamerkki kiinnittää myös nykyään erityishuomiota ympäristöystävällisyyteen. Esimerkiksi Lavera on valmistanut kartonkipakkauksensa ympäristöystävällisesti vuodesta 2017. Yritys on ollut hiilineutraali vuodesta 2019, ja loppuvuodesta 2020 Laveran kaikki tuotteet on alettu valmistamaan ilman hiilidioksidipäästöjä. Kotimainen Lumene on hyödyntänyt elintarvike- ja metsäteollisuuden sivuvirtoja jo 20 vuotta. Tällä hetkellä noin puolet Lumenen käyttämistä pohjoisista luonnonraaka-aineista on peräisin muun teollisuuden sivuvirroista. Panostaminen kestävään tuotekehitykseen näkyy myös pakkausmateriaaleissa. We Care Icon PURE -sarjan tuotteissa näkyy niin ympäristöystävällisyys kuin ekologisuus. Tuotteet ovat ECOCERT COSMOS -standardin mukaista vegaanista luonnonkosmetiikkaa, mikä takaa raaka-aineiden luonnonmukaisuuden sekä luontoa kunnioittavat valmistustavat.

 

Lue lisää vastuullisesta kosmetiikasta: https://www.sokos.fi/fi/sokos/inspiroidu/vastuullista-kosmetiikkaa-

 

Sokoksen valikoimassa olevia kestävämpään kuluttamiseen kannustavia merkkejä ja valintoja:

Collonilin puhdistus- ja hoitoaineet ovat luonnollisia tuotteita, jotka käyvät kaikenlaisten materiaalien hoitoon. Suosittelemme niitä käytettäväksi esimerkiksi lompakoihin, kenkiin, laukkuihin ym. Collonil Organic Protect + Care -hoitoaine (12,95 e) ja Collonil Organic Bamboo Lotion -puhdistusaine (9,95 e).

 

Samsøe & Filippa K  -merkeiltä on tullut syksyyn neuleita, joissa on Recycled Wool Sertificate (R.W.S). Samsoen korallin punainen neule (149 e) ja Filippan valkoinen villaneule (225 e)

Cotton Knowledge Apparel -merkillä on valikoimassa GOTS-merkittyjä puuvilla- ja pellavavaatteita, kuten esimerkiksi luonnon valkoinen ¾ osa hihainen puuvillapaita 89,95 e, musta puuvillapaita (39,95 e) ja musta pellavapaita (69,95 e). Kierrätyspolyesterihousut (99,95 e), joissa on Recycled Polyester -merkintä sekä Tencel-pohjaisia asusteita, kuten hiuspanta (19,95 e) ja hiusdonitsi (9,95 e).

 

Makialla puolestaan on erilaisia kierrätysmateriaalisia tuotteita, kuten esimerkiksi PET-pulloista tehty sadetakki. Lisäksi Makialla on myynnissä myös villakampa (7,50), joka toimii hyvin myös ohuemmille villalaaduille kuten mohairille.

Rain Kiss -sadeponchot on tehty kierrätetyistä PET-pulloista (69 e)

Sokos 70 vuotta -juhlakassi on Pure Wasten valmistama ja sen tuotelapussa lukee myös tuotteen vaikutukset ympäristöön (vesi- ja hiilijalanjälki) (9,95 e)

 

Lue lisää aiheesta: https://www.sokos.fi/fi/sokos/inspiroidu/vastuullisemman-muodin-jaljilla