Luonnonkosmetiikkaa kevätiholle

Luonnonkosmetiikka ja ihonhoito; se on sitä, kun luonnon tarjoamat tehoaineet ja tieto sekä taito kietoutuvat ihon suojaksi. Sokoksen myyjä Mirelle antaa vinkit kevätihon hoitoon luonnonkosmetiikan tuotteilla.

Pitkän talven jälkeen ihonhoitotuotteet kannattaa vaihtaa tarpeen mukaan. Useasti kevyemmät tuotteet käyvät, kun ilma lämpenee. Vaikka tuotteet muuttuisivat, ihonhoitorituaalin tulisi koostua perusteellisesta, mutta hellävaraisesta puhdistuksesta, kosteutuksesta sekä ihon pH:n tasapainottamisesta. Tämä muodostuu kasvovedestä ja/tai hoitonesteestä, mahdollisesta seerumista, kosteusvoiteesta ja kasvoöljystä, joka sinetöi kaiken kosteuden ihoon.

Kaikki alkaa ihon puhdistuksesta. Vaikka ei käyttäisi meikkiä, iholle kerrostuu päivän aikana mm. likaa ja ilmansaasteita. Jos niitä ei puhdista, iholle syntyy helposti mm. epäpuhtauksia, pigmenttimuutoksia ja sameutta. Puhdistukseen on saatavilla vaahtoja, geelejä, maitoja ja öljyjä. Kaksoispuhdistus, jossa ensin käytetään puhdistusöljyä ja sitten mieltymyksien mukaan esim. geeliä, on erityisesti meikatun ja rasvoittuvan ihon kaveri. Kevät- ja kesäsesonkiin kuuluvat aurinkovoiteet, jotka pitäisi saada puhdistettua iholta illalla. Erityisesti luonnonkosmetiikan aurinkovoiteet, joiden uv-säteiden filtterinä toimii esimerkiksi sinkkioksidi, on tarpeen poistaa puhdistusöljyllä.

 • Djusie Liquid Silk Perfect Cleansing Oil puhdistusöljy käy joko käytettäväksi yksinään tai kaksoispuhdistuksen ykkösvaiheena. Suomessa suunniteltu sekä valmistettu. (34,90 €)
 • Taika Sensitive hellävarainen puhdistusemulsio. Hajusteeton, Avainlipputuote. (9,90 €)

Puhdistuksen jälkeen iholle kerrostetaan kasvovesi ja/tai hoitoneste. Hoitoneste eroaa kasvovedestä sillä, että siinä on enemmän ihoa hoitavia ainesosia. Itse jättäisin vanulaput kokonaan pois, koska tuotetta menee hukkaan sekä käden lämpö imeyttää vesikosteuden syvemmälle levitettäessä nestettä suoraan käsillä. Muista, että pintakuivaan ihoon apu ei ole täyteläisessä voiteessa, vaan vesikosteudessa eli kerrosta kasvovettä ja/tai hoitonestettä.

 • Djusie Acid Bloom Balancing Essence kasvovesi. Hajustamaton, Suomessa suunniteltu ja valmistettu. Edesauttaa ihon pH-tasapainoa, ehkäisee pigmenttimuutoksia sekä kuorii miedosti PHA-hapon vaikutuksesta, joka soveltuu myös herkkäihoisille, sillä PHA-happo ei imeydy niin syvälle ihoon verrattuna esim. AHA-happoon. (39,90 €)
 • Lavera Hydro Sensation Face Mist kosteuttava kasvosuihke. Kosteuttava ja antioksidanttinen luomulevää ja hyaluronihappoa sisältävä raikas suihke. (11,50 €)

Seerumi on erikoistuote, jonka voit jättää pois, jos ihosi on mieluisassa kunnossa. Seerumi tuo helpotusta pintakuivuuteen, sameuteen tai esimerkiksi juonteisiin. Seerumissa on useimmiten enemmän tehoaineita voiteeseen verrattuna ja se imeytyy syvemmälle kuin kasvovoide. Seerumin päälle on välttämätöntä levittää kasvovoide ja/tai kasvoöljy, koska se ei anna suojavaippaa iholle ja näin sen tuoma kosteus haihtuu pois, jos sen päälle ei levitä esimerkiksi voidetta.

 • Patyka Repair Night Serum korjaava yöseerumi. Soveltuu ikääntyvälle iholle uudistavan ruusunmarjaöljyn vuoksi. Edesauttaa ihon omaa korjausprosessia yön aikana. Voi käyttää yksin tai voiteen alla. (69,90 €)
 • Whamisa Cactus syväkosteuttava seerumi. Sisältää yli 99 % antioksidanttista superkosteuttavaa kaktusviikunauutetta. Tasoittaa myös ihon sävyä, voisi jopa kuvailla vegaaniseksi etanaseerumiksi. (52 €)
 • Mossa Juicy Jelly hyaluronihapposeerumi. Kosteuttaa tehokkaasti samalla, kun puolukka rauhoittaa ihoa. Ainutlaatuinen hyytelömäinen koostumus, joka soveltuu myös meikin pohjustukseen. (23,90 €)

Kasvovoide suojaa ihoa sekä myös kosteuttaa ja hoitaa. Tähän aikaan vuodesta viimeistään kannattaa ottaa käyttöön suojakertoimellinen kasvovoide, mutta muistathan, ettei tämä riitä auringonottoon, koska tuotetta ei laiteta yhtä paljon kuin aurinkovoidetta on tarpeen.

 • Pur Eden kosteuttava ja rauhoittava hoitoemulsio. Tukee ihon omaa suojabarriääriä, joten sopii erityisesti ärtyneelle iholle. (22,90 €)
 • Weleda Cactus 24h tehokosteuttava kasvovoide. Sisältää kosteuttavaa ja antioksidanttista kaktusviikunauutetta. (24,90 €)

Tiesitkö, että kaikki ihotyypit kaipaavat rasvahappoja, joita kasvoöljyt sisältävät runsaasti? On tärkeää valita öljy oman ihon tarpeeseen. Kuiva iho tarvitsee erilaista kosteutusta, kuin mitä esimerkiksi akneiho.  Jos haluat simppelit tuotteet, voit itse asiassa skipata kasvovoiteen ja siirtyä pelkkään kasvoöljyyn. Tällöin on tärkeää kerrostaa iholle vuorotellen hoitonestettä ja öljyä. Erityisesti kasvoöljy on tärkeää levittää kostealle iholle, jolloin se ikään kuin sukeltaa ihoon.

 • Djusie Fruit Glaze Vitalizing & Brightening Facial Oil kasvoöljy. Tuo upeaa kuultoa iholle, tasoittaa pigmenttimuutoksia, tukee ihon omaa uudistusta ja suojaa ihon omaa suojabarriääriä. Soveltuu myös sekaihosta jopa öljyyntyvälle iholle sen sisältämän skvalaanin ansiosta, koska se mukailee ihon omaa talia tasapainottaen luonnollista talin eritystä. Eteeriset öljyt on valittu ihoa hoitavien ominaisuuksien vuoksi. Suomessa suunniteltu ja valmistettu. (49,90 €)
 • Mossa Vitamin Coctail kasvoöljy. Antioksidanttinen ja ravitseva kasvoöljy tuo helpotusta iholle lämpötilavaihteluiden keskelle näin keväällä. (16,90 €)

Aurinkovoide ja citysuoja suojaavat ihoa vanhentavilta ja polttavilta uv-säteiltä. Valitse etelänlomalle tai auringonottoon aurinkovoide, kaupunkikävelylle riittänee citysuoja, yleensä suojakertoimellinen päivävoide. Aurinkovoiteen paras ystävä on puhdistusöljy, joka liuottaa aurinkosuojan päivän päätteeksi pois.

 • Madara City CC-voide SPF 15. Kosteuttava ja ilmansaasteita torjuva citysuoja tasoittaa ihoa kevyellä sävyllä. Saatavilla kahdessa sävyssä. (29,90 €)
 • Alga Maris aurinkovoide kasvoille. Saatavana värittömänä ja sävyllisenä sekä SPF 30 tai 50. Aurinkovoide suojaa ihoa erinomaisesti, mutta samalla kosteuttaa ja hoitaa, joten et välttämättä tarvitse päivävoidetta. (Alk. 24,50 €)

 

Tervetuloa tutustumaan valikoimaan myyjiemme avustuksella.