Esittelyssä Sokos Wiklundin kesätyöntekijät Emma ja Oona

Wiklundilla työskentelee tänä kesänä yhteensä 32 kesätyöntekijää ja 23 Tienaa tonni-kesätyöntekijää. Emma ja Oona ovat kesän töissä Sokoksella.

Kuka olet?
E: Olen Emma ja olen 21- vuotias turkulainen ja opiskelen Turun ammattikorkeakoulussa tradenomiksi.
O: Olen Oona ja pääsin ylioppilaaksi nyt keväällä 2022. Tällä hetkellä haen yliopistoon.

Onko tämä ensimmäinen kesäsi töissä?
E: Ei ole, olen tehnyt 15-vuotiaasta asti kesätöitä ja tein itse asiassa vuonna 2018 Tutustu ja tienaa -jakson Sokos Wiklundilla. Seuraavana kesänä, eli 2019, olin Sokos Wiklundilla kesän töissä. Sitten vaihdoin töihin ravintola-alalle, jossa tein ensin koulun ohella töitä ja sitten vietin välivuoteni töitä tehden. Nyt opiskelujen ohella päädyin taas vaatealalle ja kun helmikuussa huomasin haun olevan auki, hain ja pääsin taas Sokos Wiklundille.
O: Olen aikaisemmin tehnyt töitä lasten ja nuorten kanssa, esim. yö- ja päiväleireillä tai ohjannut muuta toimintaa. Usein se on liittynyt liikuntaan. Sokos Wiklund on ensimmäinen työni asiakaspalvelutehtävässä tai ylipäätään kaupan alalla.

Miksi hait Sokokselle kesätöihin?
E: Minulla oli aikaisemmin niin ihana työkokemus siellä työskentelystä. Työkaverit ovat niin ihania ja rakastan työtä Sokoksella ja sen monipuolisuutta.
O: Olin kausiapuna jouluna Sokoksella, ja tykästyin. Oli kiva nähdä kauppaa toiselta kantilta. Kokemus oli hyvä ja olisinkin halunnut jo silloin jatkaa. Nyt työnkuvani on monipuolisempi, joten opittavaa on paljon. Tällä hetkellä työtehtäviini kuuluu liikkeen siisteyden ylläpito, sovituskoppien siistiminen, asiakkaiden auttaminen ja kassatyöskentely.

Miten sinut on otettu työyhteisössä vastaan?
E: Todella hyvin, vanhoja tuttuja kasvoja oli paljon ja tuntui kuin en olisi missään kohtaa poissa ollutkaan. Työilmapiiri Sokoksella on paras mitä olen kokenut ja töihin on aina kiva tulla.
O: Todella hyvin! Työn aloittaminen jännitti, eikä minua nuorempia juurikaan Sokoksen puolelta löydy, joten ei tuntunut itsestäänselvyydeltä saada yhteistä keskustelua aikaan muiden kanssa. On ollut kuitenkin kiva huomata, että kaikki tulevat keskenään toimeen ja kaikki otetaan iloisesti vastaan. Toisia myös autetaan aina tarvittaessa, mikä on ihana nähdä.

Millaisia odotuksia sinulla on kesälle?
E: Toivon oppivani vielä paljon uutta ja pääseväni kokemaan lisää mahtavia asiakaskokemuksia.
O: Odotan pääseväni tutustumaan vielä paremmin valikoimiin ja kassan käyttöön. Uskon saavani siitä lisää rohkeutta ja varmuutta itsenäisesti työskentelyyn!

Mitä muita suunnitelmia kesälle?
E: Mahdollisimman paljon töiden tekoa, mutta sen lisäksi totta kai rentoutumista mökillä ja ystävien näkemistä ja lämmöstä nauttimista.
O: Kerään voimia, rentoudun ja selvittelen syksyn suunnitelmia. Yksi ulkomaan matka on tiedossa, jonka sain lakkiaislahjaksi.